Møt vår CTO

PUBLISERT

Morgenmenneske med sans for teknologiutvikling

Erik Rongved har lang erfaring med å levere utviklingstjenester og produkt til subsea-industrien verden over. Nå er det han som har det tekniske ansvaret for Inseanergy sine fremtidige løsninger

Hvorfor ønsker du jobben som CTO i Inseanergy?
Det var en sjelden mulighet som dukket opp, og matchet perfekt med min egen ambisjon for fremtiden. Teknologi og bærekraft er viktige stikkord i så måte, kombinert med at selskapet er relativt nyetablert. Dette byr på mange spennende og varierte arbeidsoppgaver, både når det gjelder produkt- og systemutvikling av bærekraftige løsninger, men også selskaps- og organisasjonsutvikling.

Hva gleder du deg til å finne ut av på jobb?
Jeg gleder meg til å være med på å skape fremtidens bærekraftige energisystemer til havbruksnæringen. Samtidig skal vi bygge en attraktiv arbeidsplass, og tiltrekke oss mennesker som har lyst å være med på reisen.

Hva er det som får deg opp om morgenen?
Jeg inngår i kategorien morgenmenneske, som gjør at jeg stort sett er ute av sengen før klokken 6. For meg er det viktig å få en god start på dagen, enten det inkluderer en kort treningsøkt, frokost med barna, eller bare det å slippe å stresse ut av døra. Jeg tror en god start på morgenen i stor grad bidrar til at resten av dagen blir bra.

Hva mener du er dine to beste egenskaper?
Jeg er målrettet og handlekraftig, samtidig som jeg finner mye glede i å bidra til at mennesker rundt meg lykkes.

Hva gleder du deg mest til det neste året?
Det kommer til å bli mange spennende og hektiske aktiviteter knyttet til kommersialiseringen av vårt flytende solcellekraftverk. Dette blir en viktig milepæl for selskapet, og jeg ser virkelig frem til å gjøre dette sammen med dyktige kollegaer og samarbeidspartnere.

Hva gjør du på når du ikke er på jobb?
Når jeg ikke er på jobb, prioriterer jeg kvalitetstid sammen med familien.
Som familie er vi veldig glad i å reise, så vi ser frem til å kunne dra på langturer igjen. I fjor gjorde jeg også «comeback» i et rockeband vi startet i ungdomsårene, etter 15 år som «pensjonert» musiker. Det er en fin måte å pleie vennskap på. Og la meg gjøre det helt klart: ambisjonsnivået er ikke lengre verdensturné.

Har du tatt noen grep privat, som kan bidra til å redusere klimautslipp?
I fjor byttet jeg begge bilene til fullelektriske, og har aldri sett meg tilbake. Inspirerende å se fokuset som bilprodusentene har på elektrifiseringen, og hvordan dette akselererer både teknologiutviklingen og utvalget. Vi har også gått over til Tibber, som gir oss bedre kontroll på strømforbruket. Jeg håper dette kan bidra til at vi kan senke samlet strømforbruk i hjemmet.

Hva tror du blir viktig for å skape en bra fremtid?
Jeg tenker at FN’s bærekraftsmål er en god definisjon på hvordan en kan skape en god fremtid for dagens- og fremtidige generasjoner. For meg representerer de 17 store utfordringer som verden står ovenfor. Omstillingen vil kreve samarbeid mellom ulike aktører, stor gjennomføringsevne og at myndighetene finner gode virkemidler som stimulerer til bærekraftig innovasjon og teknologiutvikling.
Vi har sterke kompetansemiljøer i Norge og kan ta en sentral posisjon i det grønne skiftet ved å slå hodene sammen.