Møt vår CSO

PUBLISERT

Bærekraftig samspill mellom natur og mennesker 

På fritiden jakter Egil Hjelmeland den perfekte bølgen med surfebrettet utenfor Alnes fyr på Godøya, like ved Ålesund. Verdien av et bærekraftig samspill mellom natur og mennesker betyr mye og i rollen som Chief Sales Officer (CSO) i Inseanergy får han en sentral rolle med å videreutvikle et selskap som tilbyr grønn, egenprodusert energi til havbruksnæringen.  I sin tidligere jobb som direktør for selskapsutvikling for Nord-Europa i Robert Bosch AG, og med lang erfaring fra strategiarbeid og global salgsledelse fra samme selskap, har Egil svært relevant erfaring å ta med seg inn i selskapet.

Hva blir din viktigste oppgave som CSO i Inseanergy?

Det er å sørge for at Inseanergy sin teknologi blir installert på flest mulig oppdrettslokasjoner i Norge og globalt. Jeg skal også bygge en effektiv og målrettet salgsorganisasjon som bidrar til at vi når målene selskapet har satt. Jeg vil i tillegg gjøre mitt ytterste for å legge til rette for et godt, trygt og morsomt arbeidsmiljø.

Hvorfor ønsket du denne jobben?

Jeg er overbevist om at teknologien til selskapet kan bidra til å løse noen av de energi- og utslippsutfordringene man ser globalt i dag. Sammenhengen mellom å være med på å bygge opp et selskap fra en tidlig fase og samtidig direkte bidra med å hjelpe en hel industri med renere og mer bærekraftig energi, var en stor motivasjonsfaktor. I tillegg så fristet det å jobbe sammen med de dyktige menneskene i selskapet som allerede har gjort en formidabel jobb.

Hva er det som skaper trivsel på jobb for deg?

Menneskene! Kollegaer, samarbeidspartnere, kunder – det meste handler om menneskene. Det å jobbe tett på personer med ulike spesialiteter som drar mot samme mål finner jeg svært motiverende.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Først og fremst å være sammen med min kone Henriette og mine to sønner Noah og Elliot. Er også svært glad i bølgesurfing, noe som er en av grunnene til at vi bosatte oss på Godøya. Hjortejakt og laksefiske er også noe som jeg har en stor lidenskap for.

Hva gir deg god energi?

Det å være aktiv både fysisk og psykisk. Kan være en aktivitet, en god diskusjon, et vinglass med gode venner eller en fiskestang i hånden.

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Den reisen som vi nå skal gjennom med Inseanergy. Det å virkelig vise hvem vi er, og hva vi kan bidra med for å hjelpe oppdrettsindustrien med fornybare bærekraftige løsninger.

Har du tatt noen grep privat, som kan bidra til å redusere klimautslipp?

Vi har gått til innkjøp av 2 elbiler, samtidig som vi er mer obs på både søppelsortering og gjenbruk.

Hva tror du blir viktig for å skape en bra fremtid?

Å ville utvikle seg, være nysgjerrig og ha tro på at man kan gjøre en forskjell. Som menneske og som selskap. Man må også være et godt forbilde for neste generasjon.