LetSea og Nova Sea søker Enova-støtte for fornybar energiproduksjon på fôrflåter

PUBLISERT

Ålesund 30.05.2024  – I forbindelse med Enova sin temautlysning; «Fornybar energi til fôrflåter» kan oppdrettsselskap nå få dekket inntil 50% av investeringskostnadene. Inseanergy opplever nå stor interesse fra oppdretterne rundt dette programmet, og vi er stolte over å kunngjøre at LetSea og Nova Sea er to av de første til å søke støtte for å ta i bruk vårt flytende solkraftverk – Inseanergy Solar Hybrid®. De tar nå et viktig skritt mot en grønnere fremtid og bærekraftig utvikling innen oppdrettsnæringen. Temautlysningen betyr mye for oppdrettere som ønsker å få fortgang i den grønne omstillingen.

«Vi i Inseanergy ønsker å være en pådriver for innovative energiløsninger som bidrar til det grønne skiftet. Inseanergy Solar Hybrid® er et innovativt energisystem som kombinerer solenergi med andre energikilder for å skape en pålitelig og bærekraftig energiløsning. Dette systemet er spesielt designet for å optimalisere energiproduksjonen ved å utnytte solcellepaneler i kombinasjon med andre teknologier, slik som batterilagring og integrasjon med eksisterende energikilder. Målet er å sikre kontinuerlig energiforsyning, redusere karbonutslipp og støtte det grønne skiftet i forskjellige industrisektorer, inkludert havbruksnæringen», sier Kari-Elin Hildre, CEO i Inseanergy.

«Vi synes det er spennende å samarbeide med Inseanergy og deres innovative tilnærming til energiproduksjon. Dette prosjektet er en viktig del av vår strategi for å redusere miljøavtrykket og bidra til en bærekraftig fremtid», sier Lars Føsker, Forsøksleder Teknologi i LetSea.

Tormod Skålsvik, forretningsutvikler i Nova Sea, legger til: «Samarbeidet med Inseanergy gir oss muligheten til å ta i bruk banebrytende teknologi som vil gjøre våre operasjoner mer miljøvennlige og kosteffektive. Vi ser frem til å se de positive effektene dette prosjektet vil ha på vår virksomhet og miljøet».

«Det er gledelig, men ikke overraskende, å se at det er akkurat disse to, LetSea og Nova Sea, som er blant de første til å søke Enova-støtte for løsningen vår. De har vist stort engasjement og interesse for ny teknologi og bærekraftige energiløsninger, og vi ser frem til å sammen bidra til en grønnere og mer bærekraftig fremtid», sier Egil Hjelmeland, CSO i Inseanergy. Han legger til at «Vi håper å kunne realisere denne løsningen i stor skala og demonstrere hvordan fornybar energi kan integreres effektivt i oppdrettsnæringen. Støtten fra Enova vil være svært viktig for å akselerere bærekraftig energibruk i bransjen og det er flere søknader på vei inn».

Inseanergy, LetSea og Nova Sea ser frem til å fortsette dette samarbeidet og bidra til en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Fristen for å søke Enova-støtte er 14. juni etterfulgt av en ny runde senere i år med frist 22.november.