Bli kjent med ingeniør-teamet: Tord, Frode og Patrick

PUBLISERT

Tord Gangsøy, Senior Design ingeniør

Hva er din viktigste oppgave som Senior Design ingeniør i Inseanergy?

Som Senior Design ingeniør skal jeg lede prosessen med produktforbedringer og utvikling av vårt flytende solkraftverk. Jeg ser det som essensielt å ikke bare komme med egne ideer, men å bruke mine medarbeidere aktivt i designprosessene. Vi er et lite firma og vi må være flinke på å bruke hverandre for å nå målene våre.

Hva mener du er dine to beste egenskaper?

Jeg er enkel å omgås og jeg er faglig sterk. Jeg tror det er en god kombinasjon.

Hva er det som skaper trivsel på jobb for deg?

Gode kolleger er det aller viktigste for trivsel på jobben for meg, både faglig og sosialt. Vi bruker en stor del av livene våre på jobb så det er viktig for meg å trives med folkene jeg jobber med. Gjengen på Inseanergy innfrir på alle områder med tanke på dette.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Fritiden går for tiden mye til oppussing og ellers å være sammen med familien. Skulle det være tid igjen etter dette så bruker jeg det helst på å trene Brasiliansk Jiu Jitsu, som er en brytesport der kvelninger og ulike leddlåser tillates. Man vinner ved å få motstanderen til å gi seg, som lekeslåssing for voksne egentlig. Etter lange dager på jobb er det bra for hodet å koble helt over på å ikke bli kvalt av motstanderen, da har man ikke mulighet til å bekymre seg for andre ting i livet.

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Det er mye som skal skje i 2023. Inseanergy AS befinner seg i en utrolig spennende fase der mye skal falle på plass det neste året. Jeg ser fram til å ta en stor del i denne prosessen da spesielt med tanke på produktutviklingen. Vi leverer vårt første anlegg basert på en 160 meters merd-ring og kanskje får vi tatt våre første skritt for å hente energi fra vind i tillegg til sol dette året. Det er spennende tider.

Frode Skålvik, Business Development Manager

Hva er din viktigste oppgave som Business Development Manager i Inseanergy?

Være med utvikle våre løsninger slik at vi får en effektiv produksjon og forutsigbare leveranser. Sørge for en sømløs integrasjon med andre energikilder kundene våre allerede har, samt mot våre kommende løsninger for vind og hydrogen.

Hva mener du er dine to beste egenskaper?

Jeg har en systematisk og godt planlagt tilnærming i stort sett alt jeg gjør.

Jeg er åpen for endringer og alt som er nytt, og setter gjerne spørsmålstegn ved tradisjonelle tilnærmingsmåter.

Så svaret på spørsmålet må bli systematisk og teknisk kreativ.

Hva er det som skaper trivsel på jobb for deg?

Mange baller i luften samtidig og kort vei fra idé til beslutning.

Finne gode løsninger ute i den store verden som vi kan bruke til å utvikle våre løsninger videre.

Og selvfølgelig kjekke kollegaer med bred erfaring og mye kunnskap man kan sparre med og lære av. Til slutt må jeg si at også godt humør og lave skuldre gir grunnlag for høy grad av trivsel på jobben.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er oppvokst på Stranda, ja man kan nesten si på Strandafjellet. Alpint har alltid vært en fritidsaktivitet jeg har satt stor pris på, og da aller helst løssnøkjøring. Selv om de fleste varianter av ski står klare i garasjen, blir det mest skikjøring i og ved skianlegg, og foreløpig bare noen kortere toppturer i nærområdet.

På sommerhalvåret blir det turer i fjellet sammen med familien.

Ellers har jeg et håp om å få dratt i gang golfspillingen igjen, som har hatt pause i mer eller mindre 20 år…. . Var aldri spesielt god, og blir det vel ikke heller. Men det er en fin aktivitet der man konkurrerer med seg selv.

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Jeg gleder meg spesielt til å se hvordan det oppgraderte solkraftverket blir i virkeligheten. Med sine 800 solcellepaneler er dette nesten dobbelt så stort i areal som de systemene vi har levert til nå, INS-120.

I tillegg har vi flere spennende prosjekter på gang, som involverer både vind og hydrogen. Alle med fokus på å gjøre oppdrettsnæringen enda grønnere! Håper det nye året kommer med et par ekstra måneder, slik at vi rekker alt!

Patrick Ruvedel-Flor Jørgensen, Design Ingeniør

Hva er din viktigste oppgave som design ingeniør i Inseanergy?

Min viktigste oppgave som design ingeniør i Inseanergy er å bidra til å drive selskapets produktportefølje fremover. I Inseanergy er det stort fokus på innovasjon og utvikling og det er min rolle å gå fra et konsept til en eventuell produksjon, samtidig som man ivaretar produktenes integritet.

Hva mener du er dine to beste egenskaper?

Jeg anser meg som en veldig detaljorientert person. I praksis betyr det at jeg har et godt overblikk og kontroll på elementene rundt meg Jeg er også lidenskapelig med høyt driv og mye motivasjon.

Hva er det som skaper trivsel på jobb for deg?

Det å gå på jobb og føle at arbeidet man legger ned er et reelt positivt bidrag er kjempeviktig for min del. Det gir meg mye trivsel å jobbe sammen med likesinnede folk med høyt driv for å nå målene man har satt sammen. Med tanke på at jeg er rastløs av natur er variasjon og utfordrende arbeidsoppgaver noe som står høyt. Jeg trives best i et dynamisk arbeidsmiljø, der ingen dager er like.

Hva liker du å gjøre på fritiden din?

Jeg liker å si at jeg er en person med for mange hobbyer og altfor lite tid. Mest av alt liker jeg å prøve nye ting og utforske nye steder. Trives på det generelle best ute i naturen, særlig i fjellet. Her går det mye i tur, klatring og det nyeste hobbytilskuddet – fisking. Når jeg ikke er aktiv, liker jeg å pusle med diverse håndverk, instrumenter og så klart – se på alt av sport.

Hva gleder du deg mest til det nye året?

Som tilflytter til Ålesund gleder jeg meg til å fortsette og utforske alt det flotte dette området har å by på. Pleie nye og gamle hobbyer og fortsette å være aktiv i fantastisk natur. Kanskje ta på meg en hobby eller to til? Med tanke på jobb ser jeg veldig frem til neste års prosjekter som byr på nye og spennende utfordringer. Jeg gleder meg til å fortsette å drive med målrettet innovasjon og utvikling for å redusere CO2 avtrykket til havbruksnæringen.